Δισκεκτομή στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Δισκεκτομή στη Θωρακική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης

Η δισκεκτομή στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή αλλιώς θωρακική δισκεκτομή πραγματοποιείται όταν υπάρχει εντοπισμένη κήλη δίσκου στην ΘΜΣΣ, η οποία προκαλεί σοβαρά νευρολογικά και κλινικά συμπτώματα που δεν κατευνάζονται με συντηρητική θεραπεία.

Πώς πραγματοποιείται η δισκεκτομή στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης;

Η προσπέλαση πραγματοποιείται είτε διαθωρακικά είτε οπισθοπλάγια. Η διαθωρακική ενδοσκοπική δισκεκτομή πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω δύο ή τριών μικρών τομών. Από τις τομές αυτές εισέρχονται ειδικά ενδοσκόπια, τα οποία παρέχουν στο νευροχειρουργό σαφή εικόνα της περιοχής. Στη συνέχεια αφαιρείται το  μεγαλύτερο μέρος του δίσκου και τοποθετούνται οστικά μοσχεύματα.

Η οπισθοπλάγια δισκεκτομή πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Με αυτήν την τεχνική ο δίσκος είναι δυνατό να αφαιρεθεί σχεδόν ολόκληρος. Στη συνέχεια είτε τοποθετείται διασωματικό εμφύτευμα είτε πραγματοποιείται σταθεροποίηση τοπικά.

Μετεγχειρητική πορεία :

Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί η διάρκεια της νοσηλείας του ασθενή κυμαίνεται από δύο έως 4ημέρες. Η ανάρρωση πραγματοποιείται πολύ γρήγορα και ο ασθενής απαλλάσσεται πλήρως από τον πόνο αλλά και από τον κίνδυνο σοβαρού νευρολογικού ελλείματος.

Διαβάστε Επίσης:

Για την ακριβή διάγνωση της πάθησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114111915 ή
στείλτε μας το μήνυμά σας στη φόρμα επικοινωνίας.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα