Στερεοτακτική Βιοψία

Στερεοτακτική βιοψία εγκεφάλου

Πως πραγματοποιείται η στερεοτακτική βιοψία εγκεφάλου;

H στερεοτακτική βιοψία εγκεφάλου αποτελεί τον πιο σύγχρονο, ασφαλή και ανώδυνο τρόπο λήψης ενός ή περισσότερων μικρών τεμαχίων εξεργασίας (όγκου) εγκεφάλου προκειμένου να αξιολογηθούν περαιτέρω.

Αυτή η διαδικασία γίνεται χρησιμοποιώντας προηγμένα χειρουργικά συστήματα νευροπλοήγησης και εξελιγμένης μεθόδου απεικόνισης με O arm. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει με την εφαρμογή ενός στερεοτακτικού πλαισίου.

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται εντός 30 λεπτών μέσω μίας πολύ μικρής οπής με ακρίβεια λόγω της στερεοταξίας στην στόχευση της βλάβης.

Εντός ολίγων ημερών θα επιβεβαιωθεί η διάγνωση ενώ ο κίνδυνος “μη διαγνωστικής βιοψίας” είναι μικρός και ίσως απαιτήσει μια περαιτέρω διαδικασία.

Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών;

Σε σύγκριση με άλλες νευροχειρουργικές πράξεις, μια στερεοτακτική βιοψία εγκεφάλου έχει σχετικά χαμηλό κίνδυνο.

Οπωσδήποτε όμως είναι μια χειρουργική διαδικασία και υπάρχει ένας έστω και μικρός κίνδυνος αιμορραγίας, ή ισχαιμίας εγκεφάλου. Γι’ αυτό, η επιλογή του εξειδικευμένου νευροχειρουργού, της έμπειρης ιατρικής ομάδας και του άρτια εξοπλισμένου νοσοκομείου είναι καθοριστικής σημασίας.

Τι ακολουθεί μετά τη στερεοτακτική βιοψία εγκεφάλου;

Μόλις επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο θεράπων ιατρός θα συζητήσει μαζί σας τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν. Στην συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με το ποια θεραπεία είναι απαραίτητη και ενδείκνυται για εσάς.

Σε περίπτωση χωροκατακτητικής εξεργασίας όπως γλοίωμα, μηνιγγιώμα, αστροκύττωμα, λέμφωμα ή εγκεφαλικού αποστήματος ή αιματώματος η θεραπεία θα είναι ανάλογα η κρανιοτομή, η ενδοσκοπική χειρουργική εγκεφάλου ή η ακτινοχειρουργική αντιμετώπιση.

Διαβάστε Επίσης:

Για την ακριβή διάγνωση της πάθησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114111915 ή
στείλτε μας το μήνυμά σας στη φόρμα επικοινωνίας.