Ψηφιακή αγγειογραφία

Ψηφιακή αγγειογραφία

Η ψηφιακή αγγειογραφία εγκεφάλου (Digital Substraction Angiography DSA) είναι μία επεμβατική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται για να απεικονισθούν τα τέσσερα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με αίμα. Συγκεκριμένα απεικονίζονται η δεξιά και η αριστερή σπονδυλική αρτηρία και η δεξιά και η αριστερή καρωτίδα.

Σε ποιες περιπτώσεις πραγματοποιείται η ψηφιακή αγγειογραφία;

Η ψηφιακή αγγειογραφία εγκεφάλου πραγματοποιείται:

1.Στην περίπτωση που υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία προκειμένου να βρεθεί η αιτία που την προκαλεί.
2. Στην περίπτωση που έχει εντοπιστεί όγκος εγκεφάλου προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρίσκεται κοντά σε σημαντικά αγγεία του εγκεφάλου.
3. Στην περίπτωση εγκεφαλικής δυσπλασίας ή ανευρύσματος.

Πως πραγματοποιείται η ψηφιακή αγγειογραφία:

H εξέταση παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τη στεφανιαιογραφία και πραγματοποιείται από εξειδικευμένο νευροχειρουργό σε ειδικά εξοπλισμένο τμήμα νοσοκομείου. Η διάρκειά της κυμαίνεται από μία έως δύο ώρες. Ο ασθενής είναι ξύπνιος καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και απαντά σε ερωτήσεις του γιατρού. Αρχικά γίνεται τοπική αναισθησία στη βουβωνική χώρα και στη συνέχεια εισάγεται μια βελόνας εντός της μηριαίας αρτηρίας. Στη συνέχεια ο γιατρός προωθεί έναν ειδικό καθετήρα εντός των αγγείων μέχρι την περιοχή του τραχήλου. Γίνεται έγχυση σκιαγραφικού και απεικονίζονται τα αγγεία του εγκεφάλου.

Διαβάστε Επίσης:

Για την ακριβή διάγνωση της πάθησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114111915 ή
στείλτε μας το μήνυμά σας στη φόρμα επικοινωνίας.