Ενδαρθρικές Εγχύσεις

ενδαθρικές εγχύσεις

Εγχύσεις οπισθίων αρθρώσεων σπονδυλικής στήλης

Αυτές οι εγχύσεις βοηθούν το γιατρό σας να προσδιορίσει και να αντιμετωπίσει το πόνο στις οπίσθιες αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.

Οι αρθρώσεις αυτές υπάρχουν και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής σας στήλης τόσο στην αυχενική, στην θωρακική αλλά και στην οσφυοϊερή μοίρα. Η επιβάρυνση και η καταπόνηση τους καθώς και η εκφυλιστική νόσος προκαλούν σπονδυλαρθροπάθεια, ενώ δεν είναι σπάνια η προσβολή τους σε συστηματικές παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα με εμφάνιση σπονδυλαρθρίτιδας. Δημιουργείται συχνά δε, μία ιδιαίτερη επώδυνη κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο των οπισθίων αρθρώσεων. Το σύνδρομο των οπισθίων αρθρώσεων ευθύνεται συχνά για την οσφυαλγία, την ραχιαλγία και την αυχεναλγία στην σπονδυλική στήλη. Οι σπόνδυλοί σας ενώνονται με αυτές τις αρθρώσεις στην οπίσθια επιφάνεια.

Πώς γίνονται οι εγχύσεις οπισθίων αρθρώσεων σπονδυλικής στήλης;

Αρχικά γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μίας συσκευής που ονομάζεται ακτινοσκόπιο ο γιατρός καθοδηγεί μία βελόνα στην άρθρωση, στην οποία εισάγει φάρμακο το οποίο επιδρά στα αισθητικά νεύρα, μειώνοντας τη φλεγμονή και τον πόνο. Ο ασθενής αντιλαμβάνεται την επίδραση αυτή ως ένα γλυκό «μούδιασμα» που αντικαθιστά τον πόνο. Ο γιατρός μπορεί να κάνει ένεση σε περισσότερες από μία αρθρώσεις της σπονδυλικής σας στήλη. Η ανακούφιση από τους πόνους γίνεται άμεσα αισθητή. Ο γιατρός μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία με φάρμακο βραδείας αποδέσμευσης και επίδρασης, ώστε να σας παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας ανακούφιση.

Διαβάστε Περισσότερα:

Για την ακριβή διάγνωση της πάθησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114111915 ή
στείλτε μας το μήνυμά σας στη φόρμα επικοινωνίας.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα
Καλέστε τον ιατρό