Σύγχρονη Νευροχειρουργική Εγκεφάλου

Κύστεις του Θυλάκου του Rathke

Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των ιατρικών οργάνων όπως το μικροσκόπιο και τα μικροχειρουργικά εργαλεία σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των απεικονιστικών μεθόδων, η χρήση του ενδοσκοπίου και η νευροπλοήγηση κατέστησαν το νευροχειρουργό ικανό να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε βλάβη αφορά την περιοχή του εγκεφάλου με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αναβάθμιση και η εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων

Η αναβάθμιση και η εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων όπως ο ψηφιακός αγγειογράφος, ο μαγνητικός και αξονικός τομογράφος, η διεγχειρητική νευροπαρακολούθηση και η νευροπλοήγηση, η χρήση των νευροενδοσκοπίων και η 3D απεικόνιση στα σύγχρονα μικροσκόπια μαζί με την εφαρμογή της τεχνολογίας των υπερήχων και των υπερύθρων καθώς και τελευταία η εφαρμογή των αρχών της εικονικής πραγματικότητας, βρίσκουν εφαρμογή στις σύγχρονες υβριδικές υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείου που χαρακτηρίζονται από κορυφαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Προσφέρονται έτσι σημαντικές δυνατότητες στο νευροχειρουργό, ο οποίος έχοντας καλύτερη εποπτεία των ανατομικών δομών. Μπορεί να προσεγγίσει βλάβες σε περιοχές του ανθρωπίνου σώματος χωρίς την πρόκληση τραύματος σε υγιής ιστούς, μέσα από μικρότερες τομές και σε μικρότερο χρόνο.

Ειδικότερα η χειρουργική προσέγγιση για τις εν τω βάθει εγκεφαλικές βλάβες απαιτούσε πολύωρες επεμβάσεις με μεγάλο κίνδυνο νοσηρότητας και θνητότητας. Η σύγχρονη νευροχειρουργική εγκεφάλου δίνει τη δυνατότητα στους ασθενής να χειρουργούνται με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων γρηγορότερα, ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα.

Ο νευροχειρουργός Αντώνης Ανδρουλής και οι συνεργάτες του, στελεχώνουν μία ομάδα με υψηλή εξειδίκευση, εμπειρία και γνώση. Είναι ικανή να αντιμετωπίσει και τις πιο ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Ο κορυφαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή διαμορφώνουν τις ιδανικότερες συνθήκες για την απρόσκοπτη άσκηση της ιατρικής επιστήμης και της χειρουργικής τέχνης.

Η ένταξη της ιατρικής μας ομάδας στο υπερσύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα Metropolitan General και η συνεργασία μας με τον κορυφαίο φορέα ιδιωτικής υγείας, μάς δίνει το δικαίωμα να ορίζουμε την διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού του ασθενή μας, ως τον μοναδικό και απόλυτο στόχο μας.

Σχετικά άρθρα:

Για την ακριβή διάγνωση της πάθησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114111915 ή
στείλτε μας το μήνυμά σας στη φόρμα επικοινωνίας.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα
Καλέστε τον ιατρό